tisdag 5 februari 2013

Vi berättar om kultplatser i Gästrikland och Hälsingland på mässa i Riga!
Vi har nu jobbat i två och ett halvt år med kultplatsprojektet Cult Identity. Vi har skapat en rutt med hundra urgamla kultplatser längs länets kust. Det är platser som betytt mycket för människorna i Gästrikland och Hälsingland, under stenåldern och framåt. 

I helgen åker vi på Baltikums största turistmässa BALTTOUR 2013. Där skall vi berätta för alla balter som vill höra (och som förstår engelska) om vad vi har för fint att se och besöka i vår region. Vi skall också berätta om Hög och vilken spännande plats det är. Ganska nervöst men också roligt. Läs mer om Balttour här.

Mottot för projektet är "EXPLORE YOU PAST". Projektet har en grundtanke att det runt Östersjöns kust för länge sedan fanns en gemensam kultur. Sedan har historia, politik, sekularisering och annat skilt oss åt, bland annat med hjälp av järnridån. Sedan dess har våra kultplatser utvecklats ganska olika. Men alla regioner som omfattas av projektet: fyra regioner i Lettland, en i Estland och så Gävleborg i Sverige, är måna om en sak: invånarna i alla dessa områden skall lockas att utforska sin egen historia! Ge dig ut och besök platserna i din egen trakt. Upplev den gamla historien. Beskåda våra vackra kultur- och naturmiljöer. Kort sagt: UTFORSKA DIN HISTORIA! EXPLORE YOU PAST!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar