måndag 16 maj 2011

Inga bilder från Hög i dag, men ändå

Vi skulle visa bilder på hur det såg ut i vårt scahkt i Hög i dag, men datorn vill inte ta emot bilderna från kameran. Vi jobbar på detta. Tills vidare kan vi meddela detta:

- I morse när vi kom hade vi en swimmingpool i schaktet. Det har regnat hela helgen, och leran i Hög släpper verkligen inte igenom vatten. Södra delen är en veritabel insjö.

- Vi har ägnat dagen åt dokumentation: rensat fram anläggningar, snittat dem, ritat och fotograferat. Inget sensationellt kanske, men ett stycke järnslagg i en av anläggningarna i alla fall.

- Vi jobbar just nu efter teorin att det vi gräver är en kultplats från äldre järnålder. Detta går vi på tills ett fynd eller en 14C-datering säger något annat.

- I schaktet finns en hel del av en knallröd bergart som människorna på platsen använt till att strö ut rödfärg. Vi får nog anlita en geolog för att få reda på vad bergarten heter.

- I morgon kommer Gert sättlin tillbaka med sin Huddig, och då skall vi försöka leda bort vattnet och gräva ned runt blocken för att se hur det ser ut där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar