torsdag 14 januari 2021

Länsmuseet Gävleborg söker en arkeologLänsmuseets arkeologer undersöker en järnåldersmiljö i Gävle

Länsmuseet Gävleborg är en stiftelse som arbetar för att länets kulturarv ska betyda mer för fler. Museet har ca 30 anställda som arbetar med utställningar, pedagogik, samlingsförvaltning, uppdragsverksamhet inom arkeologi och byggnadsvård och mycket annat. Dessutom bedriver vi museibutik och kafé. Att samarbeta med andra är viktigt för oss. Vi arbetar i länets alla tio kommuner, med museibyggnaden i centrala Gävle och föremålssamlingarna på Brynäs som självklar medelpunkt. 

Ditt uppdrag 
Som arkeolog kommer du arbeta med schaktningsövervakningar av bland annat stadslager, utredningar, förundersökningar och arkeologiska undersökningar. Du kommer svara på remisser från kommuner och myndigheter. 

Arbetsuppgifter 
Du kommer att skapa kontakter med uppdragsgivare, upprätta kostnadsberäkningar och undersökningsplaner. 
Du kommer ha projektansvar för egna projekt men kommer även samarbeta i större projekt på kulturmiljöavdelningen. 
Du kommer att avrapportera uppdrag i rapporter, PM och registrera lämningar i Fornreg. 

Om dig 
Vi söker en noggrann, strukturerad och effektiv person. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och är nyfiken på att lära känna nya människor. Du ska ta egna initiativ och delta i utvecklingen av kulturmiljöavdelningen som består av arkeologer och byggnadsantikvarier. Det är viktigt att du själv snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta självständigt och tillsammans med kollegor. 

Du har minst filosofie kandidat med arkeologi som huvudämne. Du har stor vana att arbeta med stadslager, utredningar och arkeologiska undersökningar. Du har stor vana att arbeta med GIS och behärskar ArcMap. Du är bekväm med att beskriva lämningar enligt lämningstyplistan och att registrera i Fornreg. Du har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Kännedom om Gävleborgs län är meriterande. Du har B-körkort. 

Anställningsform 
Tillsvidareanställning. Provanställning sex månader tillämpas. 

Arbetstid och omfattning 
Heltid, tillsvidare anställning. 

Tillträde 
April eller enligt överenskommelse. 

För mer information om tjänsten 
Maria Björck, avdelningschef Kulturmiljö, 026-65 56 45 

Fackliga företrädare
Anna Larsdotter, SACO, 026 65 56 36 
Maria Zetterström, Vision, 025 65 56 20 

Sista ansökningsdag 
2021-02-07 

Ansökan skickas till
lansmuseetgavleborg@xlm.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar